zondag 28 augustus 2011

The Germans are marching in


Wat eten wij zo gewoonlijk in Nederland? Hollandse pot bestaat uit aardappelen, groenten en een stukje vlees. Toch? Niets mis mee, lijkt mij. Tegenwoordig is er natuurlijk veel meer variatie. 

Wij eten misschien nog twee keer per week Hollandse pot, en de rest van de week varieren we met rijst, pasta, Tarly, brood en weet ik veel wat nog meer. Maar een gezonde Hollandse pot bestaande uit een lekker gekookt aardappeltje, spinazie, een tartaartje en een hardgekookt eitje valt niet te versmaden. 
Toch was Michael aan deze, in zijn ogen zeer sobere maaltijd, niet gewend. Hij at in de VS ook wel aardappelen, maar eigenlijk bereid in alle variaties behalve in gekookte vorm. Meestal in ‘mashed’  of 
‘fried’ vorm zal ik maar zeggen. De eerste weken was het nog allemaal nieuw en leuk maar na een paar maanden begon hij toch de Amerikaanse ‘cuisine’ enigszins te missen, en begon hij er een beetje over te mopperen. De borden waren klein, de porties natuurlijk ook.  En die gekookte aardappelen waren helemaal belachelijk! Tot mijn ‘ dearest’  in een zweem van heimwee zich mopperend afvroeg of wij soms aan het rantsoeneren waren. Of wij wisten dat de WOII in 1945 was geëindigd was of dat wij soms dachten dat de ‘Germans were marching in’ . Nou ja je begrijpt dat Rebecca en ik ons Nederlands erfgoed niet zomaar door zo’n Amerikaan onderuit lieten halen en hebben het flink verdedigd. Ach en wat kan 1 man nu tegen twee sterke Nederlandse vrouwen? Niets toch?

1 opmerking: